پرش به محتوا
خانه » راهنمایی برای شروع وبلاگ نویسی در سال 2022

راهنمایی برای شروع وبلاگ نویسی در سال 2022

وبلاگ نویسی به روش قدیمی منسوخ شده

معمولا میگن ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازست ولی افراد زیادی در مورد اینکه چطور وبلاگ نویسی به سبک گذشته در حال از بین رفتنه صحبت می کنن؛ درست هم میگن. وقتی به شکل و شمایل اینترنت امروزی نگاه می کنیم، متوجه میشیم که این تحلیل خیلی بی راه هم نیست.

به نظر من وبلاگ نویسی در حال مرگ نیست. البته زمانی که وبلاگ ها طرفدار های زیادی داشتن و مردم وبلاگ های مورد علاقشونو به طور مرتب چک می کردن تموم شده. الان به لطف موبایل های هوشمندمون، همه این کار هارو توی شبکه های اجتماعی انجام می دیم. وقتی اینستاگرام و توییتر هست دیگه معلومه که کسی نمیاد وبلاگ شما رو دنبال کنه.

راه حل چیه

راه حل سادست! یا به شبکه های اجتماعی بریم و مثل بقیه اونجا فعالیت کنیم، یا خودمونو آپدیت کنیم و مثل قبل وبلاگ ننویسیم. قوائد سئو رو درست رعایت کنیم، قالب مدرن تر و سازگار با موبایل داشته باشیم تا در کل دسترسی پذیری مناسب تری برای محتوای وبلاگمون ایجاد کنیم.

وبلاگ نویسی رو شروع کنم یا نه

به نظر من بله! البته اگر دنبال اون ارتباط تنگاتنگی که قبلا بین وبلاگ نویس و مخاطبین وجود داشت هستید بهتره که توی اینستاگرام یا توییتر فعالیت کنید. اگر مثل من به نوشتن علاقه دارید و دوست دارید حتما وبلاک داشته باشید می تونید هرچه زودتر شروع کنید. فقط فراموش نکنید که دیگه دوره گذاشتن آهنگ روی قالب وبلاگ و یا ابزارک های اس ام اس های تصادفی و فال حافظ تموم شده. وقتشه که وبلاگ های به روز و متناسب با نیاز جامعه درست کنیم.

چطوری وبلاگ نویسی رو شروع کنم

تا اینجای کار فقط به این پرداختیم که اصلا وبلاگ نویسی رو شروع کنیم یا نکنیم. قسمت مهم ماجرا اینجاست که اصلا چطوری شروع کنیم و چطوری ادامه بدیم؟

لیستی که این پایین براتون نوشتم پنج مرحله اصلی و مهم شروع هر وبلاگه. دقت کنید که ترتیب انجام این مراحل مهمه. البته هر کدوم از این موارد یک مبحث مفصله. به همین دلیل توی این پست خیلی کوتاه در مورد هر کدوم صحبت خواهم کرد تا در آینده، توی پست های دیگه به صورت کامل در مورد هر کدوم صحبت کنم.

  1. برنامه ریزی و انتخاب موضوع وبلاگ
  2. انتخاب اسم برای وبلاگ
  3. انتخاب پلتفرم مناسب برای وبلاگ
  4. ساخت وبلاگ
  5. نوشتن مطالب

برنامه ریزی و انتخاب موضوع وبلاگ

من معتقدم بهترین کار قبل از شروع هر کاری برنامه ریزی کردن برای انجام اون کاره. علاقه ای به پرداختن به تمام جزئیات موقع برنامه ریزی واسه کار هام ندارم. بیشتر ترجیح میدم که چارچوب کلی مشخصی برای کار هام داشته باشم چون معتقدم اینجوری بازدهی بیشتر میشه و همه چیز با سرعت و دقت بیشتری انجام می شه. پس قبل از اینکه بخوایم اصلا به درست کردن وبلاگ فکر کنیم باید ببینیم اصلا چه حرفی برای گفتن توی وبلاگمون داریم. شاید شما هم مثل من اول کار دوست داشته باشید وبلاگ بنویسید ولی حرفی برای گفتن نداشته باشید.

انتخاب اسم برای وبلاگ

طبیعتا بعد از اینکه تصمیم گرفتید موضوع وبلاگتون چیه و می خواید از چی بنویسید، باید اسم مناسبی برای وبلاگتون انتخاب کنید. اسم مناسب باید مرتبط با موضوع و محتوای وبلاگ باشه، زیاد طولانی نباشه و راحت به یاد آدم ها بمونه.

انتخاب پلتفرم مناسب برای وبلاگ نویسی

سرویس های وبلاگ دهی

موردی که به شخصه برای من کمی چالش ایجاد کرد و کمی طول کشید تا تصمیم نهاییمو بگیرم، انتخاب پلتفرم مناسب برای وبلاگ نویسی بود. شما برای اینکه وبلاگ خودتو بنویسید نیاز به یک پلتفرم مناسب برای وبلاگ نویسی دارید تا بتونید از طریق اون مطالبتونو روی اینترنت منتشر کنید. پلتفرم های زیادی برای وبلاگ نویسی وجود دارن ولی به طور کلی این پلتفرم ها به دو دسته تقسیم میشن.

  • پلتفرم های self hosted که مسئولیت میزبانی وبلاگ به عهده خودتونه (مثل وردپرس)
  • سیستم های وبلاگدهی

پلتفرم های self hosted

البته اگر می خواید بنویسید و نوشته هاتون خونده بشه، می تونید از شبکه های اجتماعی یا پلتفرم های شبه وبلاگی مثل ویرگول هم استفاده کنید. اما اینجا هدف من بررسی و استفاده از سرویس هاییه که به شما به صورت نسبی استقلال و آزادی کافی برای راه اندازی یک وبلاگ رو میدن. برای مثال اگر از وردپرس استفاده کنید می تونید یک وبلاگ یا وبسایت کاملا مستقل بسازید که کنترل همه چیز اون دست خودتون خواهد بود. البته برای افرادی که دانش فنی و تجربه زیادی ندارن ممکنه این استقلال و آزادی کمی پیچیده و سخت باشه. برای استفاده از وردپرس باید مسئولیت میزبانی از وبلاگتونو خودتون به  عهده بگیرید و حتی کمی هم برای ساختن و نگهداری کردن از وبلاگتون هزینه کنید.

سرویس های وبلاگ دهی

گزینه دوم هم استفاده از سرویس های وبلاگدهی مثل همین بلاگفاست. نمونه های ایرانی و خارجی این سرویس ها وجود دارن که می تونید ازشون استفاده کنید. اگرچه این پلتفرم ها قدیمی و از مد افتاده به نظر می رسن، ولی تعدادیشون هنوز هم قابل استفاده هستن و سرویس مناسبی ارائه می کنن. این پلتفرم ها معمولا نیاز به دانش فنی کمتری دارن، عموما رایگان هستن و به راحتی چند کلیک میشه توشون وبلاگ راه اندازی کرد. نقطه ضعف این پلتفرم ها بیشتر از هرچیزی قالب های قدیمی و غیر واکنش گراشونه که با موبایل های هوشمند به قدر کافی سازگار نیستن که این موضوع سم مهلکیه برای سئو و تجربه کاربری وبلاگتون.

ساخت وبلاگ

این که چطوری وبلاگمونو درست کنیم به تصمیماتمون توی مرحله قبل بستگی داره و اینکه استفاده از چه پلتفرمی رو انتخاب کرده باشیم. اگر استفاده از سرویس های وبلاگدهی رو انتخاب کرده باشیم، کارمون به سادگی ثبت نام توی یه سایته. اگر بخوایم می تونیم از پلتفرم هایی مثل ورودپرس استفاده کنیم که مسئولیت میزبانی ازشون به عده خودمونه. برای این کار باید هاست و دامین بخریم و وردپرسو روی سرورمون نصب کنیم. البته این کار ها اونقدر ها هم سخت نیست.

همونطور که قولشو بالا تر دادم، بعدا توی پست های دیگه در مورد همه این موارد صحبت خواهم کرد.

نوشتن مطالب برای وبلاگ

ادیتور وردپرس

بعد از درست کردن وبلاگ وقت نوشتنه. این که چی بنویسید کاملا به خودتون بستگی داره ولی این که چطور بنویسید خیلی مهمه. اگر می خواید وبلاگتون بازدید کننده داشته باشه و واقعا مطالبتونو بخونه، بهتره که حتما قواعد سئو رو توی مطالب و وبلاگتون رعایت کنید. سئو شاید بشه گفت به تنهایی خیلی گسترده تر و مفصل تر از تمام موارد دیگه ای باشه که تا اینجا در موردشون صحبت کردم. البته باز هم تاکید می کنم از هیچی نترسید. اگر وقت و تمرکز کافی روی کاری بزارید قطعا موفق میشید اونو یاد بگیرید. فقط کافیه که بخواید یاد بگیریدش.

سئو

اگر خیلی کوتاه بخوام بگم سئو یا به اینگلیسی SEO(Search Engine Optimization)، یعنی بهینه سازی وبلاگ یا وبسایتمون برای موتور های جست و جو مثل گوگل. در نتیجه، با رعایت یک سری قواعد وبسایت بهینه تری برای موتور های جست و جو خواهیم داشت و موتور های جست و جور ما رو توی نتایج سرچ دیگران بهشون نشون میدن. اینجوری مردم مطالبتونو توی اینترنت پیدا می کنن و می تونن بخوننشون.

حرف آخر

همون طور که چندین بار به این موضوع اشاره کردم، هر کدوم از این مراحل نیاز به توضیحات مفصل و کامل تری دارن که توی پست های دیگه به صورت جداگانه و کامل در مورد هر کدوم صحبت خواهم کرد و این پست مقدمه ای بود برای ورود به این دنیای گسترده و زیبا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *